Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
ISO 22000
Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων
Τι είναι το πρότυπο ISO 22000;
Το Πρότυπο ISO 22000 είναι το πιο διαδεδομένο Διεθνές Πρότυπο που προδιαγράφει τις απαιτήσεις για ένα σύστημα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων. Εφαρμόζοντας τις απαιτήσεις του συστήματος ένας οργανισμός μπορεί καταδεικνύει την ικανότητά του στον έλεγχο των κινδύνων μέσω οργανωμένης και επιστημονικής προσέγγισης.
Το ISO 22000 απευθύνεται στο σύνολο των επιχειρήσεων ή οργανισμών τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημοσίου τομέα, ανεξαρτήτως μεγέθους. Είναι πλήρως συμβατό με τα υπόλοιπα πρότυπα του διεθνούς οργανισμού ISO όπως είναι τα πρότυπα ISO 9001, ISO 14001, κ.λ.π.
Ποια είναι τα οφέλη του ISO 22000;
- Ύπαρξη μεγαλύτερων δυνατοτήτων πρόσβασης στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά
- Ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και ενίσχυση marketing
- Απόδειξη ικανοποίησης των απαιτήσεων της ισχύουσας νομοθεσίας περί της ασφάλειας τροφίμων και ποτών
- Μεγαλύτερη και καλύτερη ανταπόκριση στις απαιτήσεις των πελατών
- Μεγιστοποίηση του επιπέδου ασφάλειας διαχείρισης των τροφίμων και ποτών
- Αποτελεσματικότερη διαχείριση περιστατικών απόσυρσης ή ανάκλησης προϊόντος,
- Υιοθέτηση κουλτούρας υψηλών συνθηκών υγιεινής και χειρισμών από το προσωπικό, για την ασφάλεια των τροφίμων και ποτών
- Βελτίωση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας των διεργασιών παραγωγής προϊόντων και παροχής υπηρεσιών
- Ενίσχυση του κύρους καθώς και αύξηση της τεχνογνωσίας της επιχείρησης
Ποιος είναι ο ρόλος της IDEC AE;
- Αξιολόγηση και προσδιορισμός απαιτήσεων υλικοτεχνικών υποδομών
- Αξιολόγηση κινδύνων σε πρώτες ύλες, προϊόντα και διεργασίες
- Ανάπτυξη Μελέτης HACCP. Καθορισμός προληπτικών μέτρων και πλάνου παρακολούθησης των σημείων ελέγχου
- Ανάπτυξη των απαιτούμενων εγγράφων (Εγχειριδίου, Διαδικασιών, έντυπων και απαιτούμενων αρχείων)
- Ανάπτυξη σχεδίων διαχείρισης αλλεργιογόνων, food defense, food fraud
- Εκπαίδευση του συντονιστή, της ομάδας ασφάλειας των τροφίμων καθώς και του προσωπικού στην εφαρμογή του συστήματος και των νομοθετικών απαιτήσεων
- Συμβουλευτικές υπηρεσίες οργάνωσης και προετοιμασίας πιστοποίησης ως προς το διεθνές πρότυπο
- Παρακολούθηση και υποστήριξη συστήματος διαχείρισης σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες μετά την αρχική πιστοποίηση
- Επιστημονική υποστήριξη σε θέματα σχετικής νομοθεσίας και κανονισμών
Δείτε επίσης
Ζητήστε μας προσφορά
Δείτε επίσης
-
Τρόφιμα: