Τι είναι η μελέτη HACCP;
Η ανάπτυξη της Μελέτης H.A.C.C.P (Hazard Analysis & Critical Control Point) είναι μια απαίτηση που επιβάλλεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία και αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων που εμπλέκονται σε οποιοδήποτε στάδιο της αλυσίδας διαχείρισης των τροφίμων και ποτών.
Η μελέτη προσδιορίζει τα κρίσιμα σημεία ελέγχου (C.C.Ps) για την διαχείριση των τροφίμων και ποτών, οδηγώντας στην εφαρμογή ενός βέλτιστου συστήματος παρακολούθησής τους. Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία προσδιορίζονται τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα και τα απαιτούμενα αρχεία παρακολούθησης.