Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.
Μελέτη HACCP
Τι είναι η μελέτη HACCP;
Η ανάπτυξη της Μελέτης H.A.C.C.P (Hazard Analysis & Critical Control Point) είναι μια απαίτηση που επιβάλλεται από την Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία και αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων που εμπλέκονται σε οποιοδήποτε στάδιο της αλυσίδας διαχείρισης των τροφίμων και ποτών.
Η μελέτη προσδιορίζει τα κρίσιμα σημεία ελέγχου (C.C.Ps) για την διαχείριση των τροφίμων και ποτών, οδηγώντας στην εφαρμογή ενός βέλτιστου συστήματος παρακολούθησής τους. Με τη συγκεκριμένη μεθοδολογία προσδιορίζονται τα κατάλληλα προληπτικά μέτρα και τα απαιτούμενα αρχεία παρακολούθησης.
Ποια είναι τα οφέλη της μελέτης HACCP;
- Ικανοποίηση των απαιτήσεων της ισχύουσας νομοθεσίας περί της ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων και ποτών (Κ.Τ.Π, Καν.852/2004, Υγειονομική Διάταξη υπ. αρ. Υ1Γ 47829/23-6-2017 (ΦΕΚ Β΄ 2161/23-6-2017)
- Μεγαλύτερη και καλύτερη ανταπόκριση στις απαιτήσεις των πελατών
- Βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας διαχείρισης των τροφίμων και ποτών
- Αποτελεσματικότερη διαχείριση περιστατικών απόσυρσης ή ανάκλησης προϊόντος
- Εκπαίδευση προσωπικού ως προς την ασφάλεια διαχείρισης των τροφίμων και ποτών
- Βελτίωση της λειτουργίας και της αποτελεσματικότητας των διεργασιών παραγωγής προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών
- Ενίσχυση του κύρους καθώς και αύξηση της τεχνογνωσίας της επιχείρησης
Ποιος είναι ο ρόλος της IDEC AE;
- Αξιολόγηση υφιστάμενου επιπέδου οργάνωσης και υποδομών
- Προσδιορισμός των κινδύνων προς διαχείριση σε πρώτες ύλες, προϊόντα και διεργασίες
- Αξιολόγηση των κινδύνων και εφαρμογή του δένδρου αναγνώρισης και προσδιορισμού των κρίσιμων σημείων ελέγχου (CCPs)
- Καθορισμός προληπτικών μέτρων και σχεδίου εφαρμογής καλών πρακτικών G.M.P.
- Ανάπτυξη μελέτης HACCP και απαιτούμενων εντύπων – αρχείων
- Εκπαίδευση του συντονιστή, της ομάδας ασφάλειας των τροφίμων καθώς και του προσωπικού στην εφαρμογή της μελέτης H.A.C.C.P και τις νομοθετικές απαιτήσεις
- Συμβουλευτικές υπηρεσίες οργάνωσης και προετοιμασίας πιστοποίησης ως προς διεθνή πρότυπα (πχ Codex Alimentarius)
- Παρακολούθηση και υποστήριξη συστήματος διαχείρισης σύμφωνα με τις υπάρχουσες ανάγκες μετά την αρχική πιστοποίηση
- Επιστημονική υποστήριξη σε θέματα σχετικής νομοθεσίας και κανονισμών
Δείτε επίσης
Ζητήστε μας προσφορά
Συστήματα ποιότητας
-
Τρόφιμα: